Vi är så stolta över att presentera vår nya utbildning på Göteborgs Frisörskola. Det unika med vår nya utbildning med start 5 September är att du har chansen att anpassa utbildningen med stöd hela vägen till gesällprovet. 

Utbildning passar både dig som vill göra utbildningen helt på skolan men också dig som har svårt att ta dig in till skolan vissa dagar – till dig har vi möjligheten att anpassa utbildning på distans. Vi hjälper er hela vägen till gesällprovet där 9/10 som tar vår utbildning blir licensierad frisörer.

Väljer du att utbilda dig till frisör hos oss på Göteborgs Frisörskola väntar ett givande arbete som kombinerar teori med praktik, kvalitet, stil, ny värdefull kunskap & service.

För att ge rätt behandling behöver du djup teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet. Som frisör behöver du förstå hårets struktur och funktion. Du måste också förstå de aktiva substanserna och effekten av de olika produkterna. Vår utbildning innehåller teoretiska och praktiska moment samtidigt som du får möjligheten att arbeta upp en egen kundkrets redan under utbildningstiden i vår egna salong.

Göteborgs Frisörskola är en seriös, inspirerande, välmeriterad frisörskola som har ett syfte och mål att utbilda dig med högsta möjliga kvalité där du lär dig yrket från grunden med fokus på trender, kreativitet och teknik.

Våra studier gör dig redo för yrkeslivet direkt efter examen. Vår skola är godkänd och certifierad så våra elever kan vara säkra på att få en högkvalitativ utbildning.

Skolsalongen ligger i Göteborgs centrum och har nya fräscha salongslokaler.

Vi förser alltid våra studenter med ett eget sax-kit!

Vill du anpassa din utbildning på distans? Gör en intresseanmälan så berättar vi mer.

såhär jobbar vi

Om våran Frisörutildning

Vår frisörutbildning täcker både yrkesteoretiska och flertalet praktiska moment som:
​• Dam-herr, skäggklippning
• Stylingstekniker, produktinformation
• Färgning/kreativ färgning
• Permanent
• Festfrisyrer och Håruppsättningar
• Makeup – vardags-, fest- och bröllopsmakeup
• Extensions diplomering
• Försäljning och service
• Bokning av kund över disk samt telefon
• Underhåll av verktyg och arbetsplats
• Delprov och gesällprovsträning

Klippteknik

Vi inleder alltid med att låta våra elever genomgå teoretiska genomgångar och demonstrationer för att bygga en solid grund med omfattande kunskap.

Därefter börjar du arbeta med dockor för att få utrymme att testa och mjukstarta i teknikens grunder. Därefter övergår du till att klippa skolans kunder.

Föningsteknik

Vi lär dig flera olika tekniker för föning av hår, till att både skapa den form och volym som önskas. Du får träna på att använda olika metoder med fön och borste. Träning på värmeverktyg som bl.a. plattång ingår i detta. Vi lär dig också att använda klassiska tekniker med clips och spolar, inför formning av uppsättning och brudfrisyr.

Permanent

Vi lär dig klassiska och kreativa tekniker för långt och kort hår med hjälp av olika typer av spolar.

Du lär dig även skillnaderna mellan olika typer av permanent och betydelsen av att välja rätt för bästa resultat utifrån kundens hår. Dessa kan variera mellan en önskan om endiskret volymbehandling till vilt uttrycksfulla lockar.

Färgteknik

Genom undervisning i färgteori får du grundlig kunskap. Vi ger dig också kunskap i hur du med kreativa appliceringstekniker får fram spännande effekter i håret.

Specialister från vår samarbetspartner Wella håller regelbundna utbildningsdagar för våra elever, vilket ger dig fördjupad kunskap och ett ökat självförtroende i ditt framtida yrke.

Färg, Form & Stil

Som frisör behöver du kunna hjälpa och vägleda kunden med att finna både en form och en färgskala som framhäver utseendet på bästa möjliga sätt. Därför vägleder vi dig i hur du bör tänka när du och kunden tillsammans väljer vilka färger och former som passar denne bäst.

Vi lär dig också vad som kännetecknar de olika stilarna och hur du snabbt känner igen dem.

Salongsträning

Teoretisk genomgång och övning på docka är viktigt för att skapa grundlig förståelse för yrket – men den viktigaste kunskapen kommer från vår skolsalong. Här får du träna på våra skolsalongskunder i en verklighetstrogen miljö under handledning av lärare.

På detta sätt vässar du din kreativitet, skicklighet och din hastighet inom samtliga delar av hantverket.

Make-up

Du får grundläggande kunskaper inom vardags-, fest- och bröllopsmakeup.

sista steget

Examen

Vid utbildnings slut avläggs ett delprov som berättigar dig till ett yrkesbevis som frisör inför din kommande karriär.


Efter avklarat delprov blir du licensierade frisör, det hjälper dig att bekräfta dina yrkeskunskaper gentemot den existerande arbetsmarknaden.

Bredda Kunskaperna

Frisörutbildning

Vi är en skola som erbjuder professionell frisörutbildning för alla. Samtliga anställda på Göteborgs Frisörskola är välutbildade och diplomerade frisörer med många års erfarenhet inom frisöryrket. Lärarna är ständigt uppdaterade med det senaste inom hårvärlden och med ledning av dessa professionella lärare håller Göteborgs Frisörskola en intensiv och effektiv utbildning på hög nivå.

Skolans mål är att ge eleverna en relevant grundutbildning i frisöryrket, med vikt på Klippteknik och Färgteknik. Vi börjar med undervisning på dockhuvuden och går sedan över till modeller.

Eleverna skall under hela utbildningen förberedas till senare salongsarbete. Lärarna på skolan värderar kontinuerligt vad som är den viktigaste kompetensen för eleverna att ha. Vi följer upp våra elever även efter avslutade studier.

Permanent

Vi lär dig klassiska och kreativa tekniker för långt och kort hår med hjälp av olika typer av spolar.

Färg, form och stil

Vi vägleder dig i hur du bör tänka när du och kunden tillsammans väljer vilka färger och former som passar denne bäst.

Klippteknik

Vi inleder alltid med att låta våra elever genomgå teoretiska genomgångar och demonstrationer för att bygga en solid grund med omfattande kunskap.

Gratis prova på dag.

Vill du testa på innan du bestämmer dig?
Boka in en helt gratis prova på dag hos oss.

Vill du få mer information

Intresserad av vår nya utbildning? 💇‍♀️

Vill du veta mer eller kanske t.o.m testa på en dag på vår skola helg gratis? Eller har du frågor om hur du kan anpassa din utbildning på distans?

Fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig och berättar mer. Det är helt gratis – du förbinder dig inte till några kostader för en intresseanmälan.

Se det som en gratis konsultation! 

  Nästa kursstart:

  6 September 2022


  Kurstart 5 Septemeber – Pågående antagning

  109.000:- (Ord. Pris: 129.000:-)

  instagram

  @GbgsFrisorskola