Göteborgs Frisörskola - den bästa utbildningen för framtidens frisörer

På Göteborgs Frisörskola erbjuder vi en högkvalitativ utbildning för dig som vill bli frisör. Vår utbildning består både av teoretiska och praktiska moment, och ger dig den kunskap och de färdigheter du behöver för att bli en eftertraktad frisör.

Våra lärare är duktiga och erfarna inom sitt område, och de ger dig den personliga och individuella handledning du behöver för att utvecklas som frisör.

Utbildningen är anpassningsbar

Har du svårt att ta dig till skolan varje dag? Vår utbildning är anpassningsbar och du har möjlighet att plugga på distans.

10/10 klarar utbildningen

Vi hjälper våra elever hela vägen till ett giltig gesällbrev som är ett bevis på avlagt gesällprov inom ett hantverksyrke.

Unikt för vår skola - Praktik

Du som är elev på vår skola tränar på riktiga kunder, det här är unikt för vår skola och du har goda möjligheter att bygga upp din kundkrets redan från utbildningen hos oss.

Hög efterfrågan på jobb

Frisörer med gesällbrev i handen har en mycket ljus arbetsmarknad då efterfrågan av frisörer är hög!

Skicka in intresseanmälan

Snittbetyg: 4,9
4.9/5

Våra olika frisörutbildningar

För att arbeta som behörig frisör krävs grundutbildning och en så kallad färdigutbildning som avslutas med gesällprov.

Du har möjlighet att plugga vår grundutbildning i heltid (40h/veckan) & deltid (30h/veckan). Vi erbjuder också våra elever möjligheten att skräddarsy vår grundutbildning till ett individuellt schema. Om vill komplettera dina kunskapar eller vidareutbilda dig finns det möjlighet för det med.

Grundutbildning Heltid

Bli en skicklig och säker frisör med vår grundutbildning på 10 månader.

Du pluggar på heltid 40h/veckan och avslutar med ett delprov som berättigar dig till ett yrkesbevis som frisör.

Pris: 129.000kr
Längd: 1500 timmar (heltid)

Antal månader: 10 Månader

Grundutbildning Deltid

Lär dig grunderna och bli en utmärk frisör med vår grundutbildning på 12 månader.

Du pluggar på heltid 30h/veckan och avslutar med ett delprov som berättigar dig till ett yrkesbevis som frisör.

Pris: 149.000kr
Längd: 1500 timmar (heltid)
Antal månader: 12 Månader

Göteborgs Frisörskola - Utbilda dig till frisör23

Komplettera kunskaper

Vi erbjuder skräddarsydd utbildning för att komplettera dina tidigare kunskaper inom frisöryrket.

Du får personlig och individuella handledning inom de områden du behöver utvecklas inom.

Pris: Offert
Längd: Skräddarsytt

Antal månader: Skräddarsytt

adam-winger-Zs72l2ET1mE-unsplash

Vidareutbilda dig som frisör

Vidareutveckla dina kunskaper och färdigheter inom frisöryrket med vår skräddarsydda utbildning.

Få experthandledning och träna på nya tekniker för att ta din karriär till nästa nivå.

Pris: Offert
Längd: Skräddarsytt

Antal månader: Skräddarsytt

Vill du istället skräddarsy din utbildning efter din taktkomplettera dina kunskapar eller vidareutbilda digBoka ett möte med oss så berättar vi mer.

Hjälp med finansering.

Du har möjlighet att delbetala utbildning från 1500:- i månaden. Göteborgs Frisörskola har ett samarbete med Wasa Kredit där det ges möjlighet att ta ett lån för att finansiera kursavgiften. Via Wasa Kredit kan du få räntefri betalning på belopp upp till 100.000 SEK.

Tycker du det här känns krångligt? Genom att boka in ett intressemöte kan våra lärare hjälpa dig gå igenom finansieringen och hitta olika alternativ för dig. Mötet är utan förpliktelser och krav. 

Salongsträning på riktiga kunder

En viktig del av vår utbildning är att du som elev kommer att få träna på riktiga kunder i vår ständigt fullbokade skolsalong. Detta ger dig som elev möjligheten att få erfarenhet av att arbeta med olika hårtyper, stylingtekniker och samtidigt bygga upp din kundbas redan från start – allt genom noggrann handledningen av våra lärare. 

Träningen på riktiga kunder är en viktig del av vår utbildning och ger dig som elev den verkliga kunskapen och erfarenheten de behöver för att bli duktiga frisörer.

Lärare med bred erfarenhet

På Göteborgs Frisörskola har vi lärare med bred erfarenhet inom frisöryrket. De har alla lång erfarenhet av att arbeta som frisörer och har vidareutbildat sig för att kunna ge eleverna den bästa möjliga frisörutbildningen. 

Våra lärare är duktiga och engagerade och de ser alltid till att ge eleverna den individuella handledning de behöver för att utvecklas som frisörer.

Vi hjälper dig hela vägen till giltigt gesällbrevet

På Göteborgs Frisörskola är det viktigt för oss att se till att våra elever får den bästa möjliga starten på sin karriär som frisör därför står vi redo att hjälpa våra elever hela vägen från utbildningen till att få ett giltigt gesällbrev. 

Ett gesällbrev är en viktig del för att kunna ta ut sin frisörlicens och är ett krav för att kunna arbeta som frisör. Vi ser till att ge våra elever den kunskap och erfarenhet som krävs för att klara provet och få ett gesällbrev.

Det är viktigt att ha en giltig licens eftersom det garanterar att man har den kunskapen och erfarenheten som krävs för att arbeta som frisör på ett professionellt sätt. Vi på Göteborgs Frisörskola strävar efter att säkerställa att alla elever går ut med en giltig licens och vi finns här för att hjälpa dig hela vägen.

Elev godkänd frisörutbildning på göteborgs frisörskola

Jobbmöjligheter efter avklarad utbildning

Efter avklarad utbildning på Göteborgs Frisörskola har du goda möjligheter till jobb direkt efter godkänt gesällbrev. Våra elever är eftertraktade på arbetsmarknaden och vi har många företag som är intresserade av att anställa våra elever efter att de har avslutat utbildningen. 

En frisörutbildning som passar alla

Oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet av frisöryrket, kan du hitta en utbildningsväg som passar just dig hos oss. Vi har olika programlängder och inriktningar att välja mellan, så du kan enkelt hitta en utbildning som passar just dina behov och mål.

Utbildning med personlig touch

På Göteborgs Frisörskola tror vi på en personlig och individuell utbildning. Vi har små klasser så du kan få den personliga handledning och stöd du behöver för att utvecklas som frisör.

En skola med bred erfarenhet

På Göteborgs Frisörskola strävar vi alltid efter att ge våra elever den bästa möjliga frisörutbildningen. Vi har höga krav på våra lärare men också på våra elever och vi ser alltid till att hålla en högkvalitativ utbildning.

Hur mycket kostar utbildningen?

Priset för en frisörutbildning varierar beroende på vilken typ av utbildning och längd du väljer. En grundutbildning i frisöryrket kostar mellan 109 000 – 149 000 kronor medan en vidareutbildning inom specifika områden som färgning eller styling kan kosta mycket mindre.

Du hittar våra utbildningar och priserna längst upp på sidan.

Det är förståeligt att en utbildning som kostar 129.000:- är mycket pengar, därför har vi goda samarbeten med Wasa Kredit där du kan delbetala utbildningen från bara 1000:-/månaden räntefritt.

Det är viktigt att tänka på att investering i en utbildning kan ge stor avkastning i form av en långsiktig karriär och ekonomisk trygghet för många år framöver. 

En utbildning som frisör kan ge många olika möjligheter, och det är ett yrke som alltid kommer att vara efterfrågat. En utbildning på Göteborgs Frisörskola ger dig den bästa möjligheten att utvecklas som frisör och att få en spännande och givande karriär. 

Kraven är att man ska ha ett grundläggande kunskap i svenska eller engelska i tal och skrift, man ska ha fyllt minst 16 år, med föräldrarnas medgivande. Det finns ingen krav på gymnasiebetyg.

Skicka in intresseanmälan

Snittbetyg: 4,9
4.9/5

Skicka in din intresseanmälan